Met de feestdagen in het vooruitzicht, benaderde een klant ons met een unieke vraag: een op maat gemaakte puzzel voor iedere medewerker, bedrukt met een levendige tekening van hun stichting. De uitdaging? Alle 15 locaties van de stichting op een speelse en humoristische manier verwerken in een tekening die geschikt is voor het drukken van de puzzel.

Het Begin

Het traject begon met een uitgewerkte schets waarin alle 15 locaties van de stichting werden geïntegreerd. De gele achtergrond, geïnspireerd door cadeautjes, bleek een goede start, maar al snel kwam het idee om de tekening een meer uitgesproken kerstsfeer te geven. De kerstboom in het midden werd de centrale inspiratiebron, waarbij de gebouwen als cadeautjes onder de boom werden geplaatst.

De Details

Een belangrijk aspect van de tekening was het creëren van verbinding tussen alle locaties. Hier kwam de creativiteit van illustrator Maikel Verkoelen naar voren: straten die de gebouwen met elkaar verbonden en die eventueel konden worden aangevuld met autootjes of kleine figuurtjes. Een innovatieve manier om de samenhang van de organisatie in beeld te brengen.

De Uitwerking

Bij de uitwerking van de gebouwen werd aandacht besteed aan het toevoegen van de namen, ondanks het risico dat deze in de snijpunten van de puzzelstukjes zouden vallen. De klant benadrukte het belang van deze namen binnen de organisatie, waardoor dit detail onmisbaar werd. Resultaat: een gezellige en volle puzzel Het uiteindelijke resultaat is een gezellige en volle puzzel die de essentie van de stichting weerspiegelt. Het creatieve proces heeft gezorgd voor een unieke en persoonlijke puzzel voor de medewerkers.

Kerstpuzzel voor de zorgspecialisten illustratieontwerp Maikel Verkoelen Drawup!

Inge de Boer van de Zorgspecialisten over illustrator Maikel Verkoelen:

Wij zijn zeer tevreden over Maikel. Hij heeft aan weinig woorden genoeg om een mooi resultaat neer te zetten. Hij denkt goed, werkt en schakelt snel na feedback. Iets waar wij blij van worden.

Voor ons op dit moment geen verbeterpunten.

Wij komen zeker bij jullie terug!

Interesse in een samenwerking?