Workshop zakelijk tekenen

Gedachten die in de ruimte hangen oppikken én vertalen naar beeld? Effectief communiceren met tekeningen? Leer ideeën ontwikkelen op de Draw up!-manier!

draw-up-beeld-denken-zakelijk-tekenen

Leer tekenen wat je denkt

Zakelijk tekenen, wat is dat? We gaan je leren de wensen en ideeën van jou én je mensen uit te beelden. Met een simpele vorm kun je concepten vangen en laten zien. Maar voeg je een scherpe neus toe, haar of andere details dan voeg je character toe. Je tekening wint aan zeggingskracht. Waar staat je figuur? En welke plek neemt hij in je verhaal in? Je leert je idee voor je te zien en om te zetten in beeld. Tekeningen zijn het beste middel om iedereen mee te krijgen naar die betere plek, jullie stip op de horizon.

Leer het van professionals uit de praktijk

Laatst werd een van onze tekenaars gebeld door een klant die al een heldere beschrijving van een tekening kon geven. Het ging om een ruimte en de actie die zich daar zou afspelen. De tekenaar dacht: “Je hebt me net prima uitgelegd wat jullie actie wordt. Wat kan ik daar nog aan toevoegen?”  Waarop de klant reageerde met: “Ja, maar… ik wil het laten zien aan mensen die niet, net als jij, dit voor zich kunnen zien.”

Ok, duidelijke opdracht. Door het beeld in zijn hoofd al voor zich te zien was het eenvoudig om met zijn teken-skills de ruimte en de mensen erin te tekenen.

draw-up-tips-en-tricks-van cartoonisten-en-beeldmakers

Dát is Visueel Denken: Ideeën verbeelden, verbanden leggen, in kaart brengen en/of inzichtelijk maken voor anderen.

In deze workshop delen we de tips en tricks uit de tool kit van cartoonisten en stripmakers. Leer hoe je humor gebruikt in je communicatie én brainstorms om vragen scherp te stellen én te delen. 

Kunnen tekenen hoeft niet

Vrees niet, je hoeft niet te kunnen tekenen, het gaat om het overbrengen van je boodschap. De workshop kan worden aangevuld met de skills die je wilt leren. Je gaat in ieder geval naar huis met je eigen getekende praatplaat!

Programma

Introductie: Hoe kan tekenen helpen ideeën voor je te zien en om te zetten naar beeld?

Basisprincipes tekenen: – Eenvoudig denken is eenvoudig tekenen– Tekenen met eenvoudige vormen. Gebruik kleur, tekst en witruimte– Jouw visuele bibliotheek: Het tekenen van iconen en beelden associeren– Templates: hoe zet ik een tekening op? Gebruik van lay-out– Zelf een visueel verslag/ praatplaat maken– Evaluatie. Deel je tekening met de groep– Tips en tricks

Duur: 3 uur Inclusief materiaal, koffie & thee.

Docenten: Francis Liem en Daniel Hentschel.

De workshop wordt op aanvraag gehouden bij Draw up!
Adres: Veemarkt 125, Amsterdam.

In house is ook mogelijk. Neem gerust contact op als je speciale wensen hebt.

De kosten?

– 15 t/m 30 mensen á € 147,-
– 5 t/m 15 mensen á € 157,-
– 3 t/m 5 mensen á € 167,-
In house: exclusief reiskosten voor docenten.

Interesse in een workshop?

Neem dan contact op met draw up!