Praatplaten van Draw up!

De tekenaars van Draw up! kunnen een praatplaat voor je maken. Bijvoorbeeld naar aanleiding van een fysieke live sessie, digitaal op afstand of op basis van een briefing. Hieronder vind je meer informatie over wat een praatplaat precies is en over hoe het proces erom heen is ingericht. Mocht je meer informatie willen dan kun je altijd contact met ons opnemen!

Wat is een praatplaat?

Een praatplaat is een tekening die helpt om het gesprek op gang te brengen. Visualiseren van informatie helpt je om beter onthouden waar de praatplaat over gaat en vervolgens deze informatie op te slaan in je hersenen. Je begrijpt de inhoud sneller en je ziet meer en sneller patronen of verbanden. De praatplaat kan zo bijdragen aan het helder overbrengen en laten onthouden van jouw boodschap.

draw-up-portfolio-rob-van-barneveld-rabobank-illustratie5

Wat kun je zakelijk doen met een praatplaat?

Een zakelijke praatplaat kan helpen om op een eenvoudige en aansprekende manier complexe of lastige informatie weer te geven. Hoe zorg je ervoor dat iedereen het begrijpt? Hoe krijg je iedereen mee? Een praatplaat van Draw up! kan je hierbij helpen. Met een praatplaat gaat het onderwerp echt leven binnen jouw organisatie.

Praatplaten zijn goed te gebruiken als introductie van een thema of bijvoorbeeld om een nieuw proces, een verandering in het doel of werkwijze verhalend in beeld te brengen. De zakelijke praatplaat kan zo de leidraad zijn voor een gesprek, een presentatie of een brainstorm.

De visuele uitwerking verbindt de kijkers doordat ze allemaal hetzelfde ervaren en zien. Zo kan een praatplaat de dialoog tussen afdelingen en het teamgevoel versterken en op leuke en interactieve wijze een gesprek stimuleren! Bovendien zullen de deelnemers de boodschap beter begrijpen en onthouden.

Hoe verloopt het proces rondom het laten maken van een zakelijke praatplaat?

Hieronder een korte samenvatting van het proces rondom het maken van een praatplaat. In overleg kunnen we dit proces precies afstemmen op de wensen van jou en jouw bedrijf.

Briefing vooraf

Het is goed om vooraf al contact te hebben met de tekenaar om de agenda en de al aanwezige inhoudelijke informatie te delen. In deze uitgebreide briefing van je bedrijf denken we aan: Wie is de doelgroep? Wat is jullie boodschap? Wat is het doel van de praatplaat? Wie zijn de sprekers? Wat is het programma? We vinden het leuk om de kleuren van jullie huisstijl te gebruiken, wellicht zijn er nog andere zaken waar we rekening mee kunnen houden.

De zakelijke bijeenkomst

De tekenaars van Draw Up! kunnen de praatplaat live maken tijdens een vergadering, evenement, brainstormsessie of zakelijke bijeenkomst. Dit kan op locatie of bijvoorbeeld in een digitale meeting (Teams/Zoom etc.). Het kan eventueel ook zonder een vergadering, bijvoorbeeld op basis van een uitgebreide briefing.

Een tekenaar neemt zelf papier, stiften en/of verf mee. Hij is geholpen met een tafel en gemakkelijke stoel. Een stopcontact voor zijn digitale tekenbord. Zorg dat de tekenaar goed zicht heeft op de deelnemers en goed geluid zodat hij alles kan volgen.

Innovatie-sprint-drawup-praatplaat

Terugkoppelings moment na de sessie

Na de tekensessie is er eventueel ruimte om bij te sturen in de plaat. Een check op zaken die misschien gevoelig liggen. Staan er geen taalfouten in de praatplaat? Neem het goed door. Dan kan de tekenaar na overleg alles aanpassen voor het uiteindelijke resultaat.

Het aanleveren van de juiste versie

We maken al het tekenwerk digitaal beschikbaar. In losse bestanden of een handige pdf. Net wat het makkelijkst voor je is om te delen. Intern, op social media of je gedrukte magazine. Het visueel verslag sturen we standaard als A2 of A1 poster naar je toe. Een leuke herinnering van je sessie.

Wat kun je allemaal nog meer met een praatplaat?

Naast het proces zoals hierboven beschreven kun je een zakelijke praatplaat nog voor allerlei andere middelen inzetten. Denk bijvoorbeeld eens aan deze opties:

  • Als marketing instrument
  • In een nieuwsbrief naar klanten
  • Als een flyer voor potentiele klanten
  • Een communicatiemiddel voor op je website
  • Als een visueel verslag voor jouw klanten
  • En natuurlijk kun je de poster van de praatplaat na afloop van de sessie ergens ophangen

Hoe kan Draw up! jou helpen?

We werken met een team van ervaren tekenaars voor veel verschillende klanten. We denken graag met je mee om samen tot een maatwerk-oplossing te komen.

Draw up! is gespecialiseerd in praatplaten. We maken er graag een voor jou en je bedrijf! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Voorbeelden van Praatplaten door Draw up!

Nationale Opera & Ballet2021-03-10T10:48:06+01:0