Provincie Z-Holland vroeg om vijf tekenaars in eens. Dat werd een leuke groep met Berend Vonk, Ben Westervoorde, Norbert Vermeer, Daniel Hentschel en Stanley Heinze. Stanley schreef er dit verslag over.

Gisteren was ik één van de tekenaars die was uitgezonden door tekenaarscollectief Drawup om visueel een verslag weer te geven welke plaatsvond tussen de Gedeputeerde Staten van (en over) provincie Zuid Holland en ambtenaarsorganisaties. Het betrof een overleg op basis van samenwerking tussen twee partijen die elkaar voor het eerst ontmoeten.

De bedoeling was dat we tijdens het overleg de voorstellen, meningen en discussiepunten in onze eigen tekenstijl weergaven waarbij we enkele uitspraken in mee namen.

Het mooie van het beroep als illustrator is dat je soms als een kameleon je aan moet passen aan een gegeven situatie waarbij je een bepaalde opdracht (in dit geval zo een Collegestartdag) zo prettig mogelijk weergeeft.

Het grappige is dat de aanwezigen dan ook uit een heel gesloten wereld komen met een eigen taal en bedrijfscultuur. Voor het tekenaarscollectief werken dan ook gespecialiseerde tekenaars die zich aan kunnen passen aan ieder soort van werkoverleg.

Ieder van ons gaf dan ook in zijn eigen tekenstijl op zijn eigen originele manier dit onderhoud weer. Leuke opdracht die je laat beseffen hoe nuttig en mooi het beroep van illustrator en sneltekenaar kan zijn.

Een van de tekeningen van Norbert Vermeer.

Een van de tekeningen van Ben Westervoorde.

De tekening van Stanley Heinze.

Het werk verzameld.

Interesse in een samenwerking?

Neem contact op met Draw up!