Astrid van Gemeente Alblasserdam zocht een tekenaar om 3 scenario’s te verbeelden. We laten ze maar direct zien mét de uitwerking van live tekenaar Rob van Barneveld erbij. Omdat ze zo mooi zijn, komt ie:

Scenario 1, zie hierboven… Klein maar fijn; geen groei, ongewenste ontwikkelingen buiten het dorp (zeg maar soort enclave/eiland binnen grotere regio)


2. Mooier wonen aan de Alblas: Grote inzet op wonen, meer inwoners, evt opofferen bedrijventerreinen voor woningen bv


3. Duurzame economie en bereikbaarheid: profiteren van ligging aan rivier, a15 en molens kinderdijk: Transferium en ruimte voor duurzame ontwikkelingen bedrijventerrein en economische spin off.

Bedoeling? Collectief is afgesproken dat de sociaal economische status van de regio omhoog moet met als targets: 25.000 woningen en 30.000 banen. De sessie ging over de vraag wat Alblasserdam kan bieden dan alleen de dag van vandaag. Rob’s tekeningen werden gebruikt als basis om het gesprek te voeren tijdens een sessie met de andere 6 Drechtsteden.

Interesse in een samenwerking?

Share This