fbpx

Scribe

14 Maart kwam een groep tekenaars op het kantoor van Draw up! bijeen voor een avondje scribe.

Wat is Scribe?

‘…een optekenaar, een persoon die als beroep boeken of documenten met de hand schrijft en de stad helpt bij vastleggen van zijn documentatie. Het beroep, dat vroeger in een of andere vorm in alle geletterde (schrift) culturen bestond, heeft met de komst van de drukkunst (het meeste van) zijn belangrijkheid en status verloren. ‘
( zie: http://www.betekenis-definitie.nl/Scribe )

Tegenwoordig is scribe weer helemaal terug. Visueel noteren, visuele notulen worden op alle niveaus ingezet om ideeën, ingewikkelde inhoud, verslagen van vergaderingen visueel te ondersteunen.

Ambacht

De meeste tekenaars van Draw up! zijn gewend te denken in beelden en hebben allen het teken gereedschap om dat helder en aantrekkelijk te doen. Afgelopen 14 Maart kwamen ze bijeen voor een avondje oefenen. Om van elkaar te leren en kennis te delen in wat ondertussen een echt ambacht is geworden.

Na een verlichtende inleiding van Rob van Barneveld gingen we aan de slag met de oefen sessie. Jeroen Steehouwer verhaalde over Draw up’s origin story, waarbij iedereen aan de slag ging op papier of zijn tekentablet.

 

 

Met Draw up! tekenaars Suus vd Akker, Cunera Joosten, Rob van Barneveld, Ben Westervoorde, Daniel Hentschel, Jeroen Steehouwer en collega’s Hajo, Willem van Albeslo en Hugo Seriese.

Share This