Live tekenaar Ben Westervoorde werd gevraagd een aantal praatplaten te visualiseren. Zodat deze bij de mondelinge presentatie aan de instanties meer duidelijkheid zou brengen.

Praatplaat

Naturalis, de gemeente Leiden en vele andere culturele, technische en wetenschappelijke instellingen uit de regio Holland Rijnland willen graag voor kinderen de toegang tot kunst, cultuur, wetenschap, techniek en duurzaamheid overzichtelijker en  toegankelijker maken. Via verschillende projecten en initiatieven zetten ze een platform neer waar alle aanbieders met elkaar verbonden zijn en enthousiasme in het kind wordt aangewakkerd.

Bovenstaande omschrijving geeft al aan dat het een groots en gecompliceerd onderwerp is dat toch in een aantal platen gecomprimeerd moest worden verbeeldt. Ben kwam uiteindelijk uit op 3 plaatplaten.

Meedenken

Tijdens het ontstaan, is Leonie van Naturalis aangenaam verrast met de betrokkenheid en het meedenken van de tekenaar. De eerste plaat visualiseert het aanbod, en wordt er een pad gevolgd en uitgelicht om als voorbeeld te dienen hoe het zou kunnen verlopen. De tweede laat op een aantrekkelijke en speelse manier zien wat het platform belooft te leveren. De derde en laatste plaat laat zien wat het platform wil bereiken. Een vrolijke tentoonstelling in festival-setting waar alles getoond wordt. ( De banners zijn nog leeg, die waren nog niet bekend )

Praatplaat Naturalis Praatplaat Naturalis Praatplaat Naturalis

 

 

Leonie van Naturalis:

Dat ging goed! We zijn blij met het resultaat.

Interesse in een samenwerking?

Share This