Gedachten die in de ruimte hangen oppikken én vertalen naar beeld? Effectief communiceren met tekeningen? Leer ideeën ontwikkelen op de Draw up!-manier!

 
Bestel hier je ticket voor de Draw up! – workshop
  

Vang het in beelden.

Met een simpele vorm kun je concepten vangen en laten zien. Maar voeg je een scherpe neus toe, haar of andere details dan voeg je character toe. Je tekening wint aan zeggingskracht. Waar staat je figuur? En welke plek neemt hij in je verhaal in? Je leert je idee voor je te zien en om te zetten in beeld.  

Leer het van professionals uit de praktijk.

Laatst werd een van onze tekenaars gebeld door een klant die al een heldere beschrijving van een tekening kon geven. Het ging om een ruimte en de actie die zich daar zou afspelen. De tekenaar dacht: “Je hebt me net prima uitgelegd wat jullie actie wordt. Wat kan ik daar nog aan toevoegen?”  Waarop de klant reageerde met: “Ja, maar… ik wil het laten zien aan mensen die niet, net als jij, dit voor zich kunnen zien.”

Ok, duidelijke opdracht. Door het beeld in zijn hoofd al voor zich te zien was het eenvoudig om met zijn teken-skills de ruimte en de mensen erin te tekenen.

 

Dát is Visueel Denken: Ideeën verbeelden, verbanden leggen, in kaart brengen en/of inzichtelijk maken voor anderen.

In deze workshop delen we de tips en tricks uit de tool kit van cartoonisten en stripmakers. Leer hoe je humor gebruikt in je communicatie én brainstorms om vragen scherp te stellen én te delen. 

Kunnen tekenen hoeft niet.

Vrees niet, je hoeft niet te kunnen tekenen, het gaat om het overbrengen van je boodschap. Je gaat naar huis met je eigen praatplaat. 

Programma:

Introductie: Hoe kan tekenen helpen ideeën voor je te zien en om te zetten naar beeld?

Basisprincipes tekenen:  – Eenvoudig denken is eenvoudig tekenen – Tekenen met eenvoudige vormen. Gebruik kleur, tekst en witruimte – Jouw visuele bibliotheek: Het tekenen van iconen en beelden associeren – Templates: hoe zet ik een tekening op? Gebruik van lay-out – Zelf een visueel verslag/ praatplaat maken – Evaluatie. Deel je tekening met de groep – Tips en tricks

Duur: 3 uur Inclusief materiaal, koffie & thee.

Docenten: Francis Limon en Daniel Hentschel.

Tryout: 4 juli.
( Bij groot aantal deelnemers extra workshop op 5 Juli. )

Aanvang: 19.30
Adres: Veemarkt 125, Amsterdam.
Introductieprijs € 79,–  ( normaal € 93,- per persoon )

Bestel hier je ticket voor de Draw up! – workshop

 

Share This