fbpx

Wetenschappers tonen aan dat als je iets wilt onthouden het beste is om het te tekenen.

Uit het bericht op Nu.nl:

‘Wie iets moet onthouden, kan dit beter tekenen dan opschrijven. Met name ouderen hebben hier baat bij, stellen onderzoekers van de Universiteit van Waterloo. Zij hopen dat de onderzoeksresultaten mensen met dementie kunnen helpen.

De wetenschappers ontdekten dat zelf iets tekenen een betere methode is om nieuwe informatie op te slaan dan het over te schrijven op een briefje, het te visualiseren of passief naar een afbeelding te kijken. De techniek zou ook werken voor mensen die niet goed kunnen tekenen.

In de studie, geleid door hoogleraar cognitieve neurowetenschap Myra Fernandes, lieten de onderzoekers zowel jonge mensen als ouderen verschillende technieken uitvoeren om iets te onthouden. Beide groepen vertoonden betere resultaten bij het tekenen.’

Onze Danibal wist dit al lang en vertelt erover tijdens een van onze workshops zakelijk tekenen. Meer informatie over onze workshops?  Neem vrijblijvend contact op: info@drawup.nl

 

Share This